Föreningspolicy

Föreningspolicy för BK Nyhem

Glädje – Vi ska ha roligt tillsammans med klotet. Självkänsla och glädje får inte vara beroende om vi vinner eller förlorar. Trivsel, gemenskap och glädje är viktigt i det vi gör. Pressen får aldrig bli så stor att glädjen försvinner.

En för alla – alla för en Vi har alla ett värde och varje insats betyder något. Du har ett eget ansvar men också skyldighet att se andra. Ingen står över någon, och ingen står utanför. Vi ska stötta varandra i medgång och motgång.

Visa hjärtat – Vi ska visa engagemang och ödmjukhet i det vi gör. Vi ska alltid försöka göra vårt bästa. När vi tänker ska vi även använda hjärtat, vara öppna och lyssna på varandra. Uppmuntra och berömma varandra när vi gör något bra.

Fair-play och respekt – Alla som tillhör klubben respekterar hela klubben både på och utanför hallen. Fair-play för oss betyder att vi är ärliga och justa. Vi ska visa respekt för regler och normer mot varandra oavsett om vi är spelare/motståndare/tränare eller förälder. Respekt mot varandra innebär vårdat språk men också att hålla tider och meddela när vi kommer försent eller inte kan. Vi skall respektera att vi är olika och att det är ok.

Drogfrihet – Vi ska verka för en drogfri och rökfri ungdomsmiljö. När föreningens medlemmar representeras (vid matcher eller andra tillfällen) och har klubbdräkten på ska droger inte nyttjas.

Målsättning
Skapa en god föreningsanda och kamratskap, där ledare och föräldrar är stolta över BK Nyhem, och agerar på, i och utanför bowlinghallar som goda representanter för föreningen. BK Nyhem´s tränare/ledare skall få sådan uppskattning för sitt arbete i föreningen att de fortsätter som funktionärer.

Allmänt – riktlinjer
Gemenskap, laganda och fair-play skall betonas.
Skolarbete går före bowlingen.
Vi uppmuntrar spelarna till att våga och få lov att misslyckas.
Ta del av information på föreningens hemsida, www.bknyhem.se

Allmänt
Verksamheten ska genomsyras av lek och glädje till klotet, det är viktigt att lära barnen att tycka om bowling.
Säsongsplanering bör innehålla antalet träningar, spelschema samt övriga aktiviteter.
Både träningar och matcher ska uppmuntra till individuell utveckling för alla spelare oavsett nivå och kunnande.

Träning/säsong
Träningen startar mitten på augusti och håller på till mitten på Maj, seriespel varar mellan september- april.

Seriespel/cup
Alla bör få spela lika mycket. Allvaret ska tonas ner, självkänsla får inte vara beroende på att vinna eller förlora, men i A-lagen görs uttagning efter prestation.

Att vara ungdomsledare i BK Nyhem
Som ledare i BK Nyhem är du en av de värdefulla personer som åtagit sig ansvaret att stimulera våra ungdomar till ett rikt fritidsintresse. Du ges också möjligheten att få mycket tillbaka genom glädje och livfullhet som arbete med ungdomar ger. I din roll som ungdomsledare är du inte bara tränare eller lagledare utan även medmänniska, vägvisare och föredöme. Som ledare erbjuds du kontinuerlig utbildning för att på bästa sätt kunna utveckla våra ungdomar både socialt och idrottsligt.

Ledarens ansvar

  • Ta del av och följa BK Nyhem´s policy.
  • Skapa en bra föräldrakontakt, engagera dem på lämpligt sätt.
  • Se och höra alla, upptäcka signaler.
  • Alltid vara förberedd till träning och match.
  • Skapa Vi känsla.
  • Vara positiv och förtroendegivande.
  • Bjuda på sig själv.
  • Vara lojal mot föreningen.
  • Ställa upp på olika arrangemang som föreningen anordnar.
  • Att vara medlem i föreningen.

Ni föräldrar är viktiga
Föräldrarna är en viktig resurs i vårt arbete med ungdomarna. Vi ser gärna att föräldrarna är med och påverkar samt utvärderar vår verksamhet. Föräldrarna bör också få information hur man bäst stöttar sina barn inom bowlingen.

Träning och match
Både spelare och ledare uppskattar engagerade föräldrar. Heja på och beröm gärna spelarna och laget, men låt ledarna sköta instruktionerna under träning och match.
Se till att ditt barn håller tider, kommer och ev hämtas i tid.
När ni är publik är ni en del av BK Nyhem, tänk på att följa vår policy och uppträd som en god representant för klubben. Låt klubbens ledare ansvara för barnet under träning och match.

Barnets utveckling
Seger och framgång inom bowlingen får inte bli viktigare för dig än för barnet. Fråga gärna om matchen varit spännande och rolig, och inte bara om resultat. Kritisera aldrig ditt barn eller domare vid ett misslyckande, rädslan för att misslyckas kan vara en ung bowlares största fiende.

Klubben och BK Nyhem anda
En ideell förening behöver hjälp för att kunna spela seriespel, träningsmatcher osv. med t.ex. lottförsäljning, kakförsäljning, loppis, julmarknad mm.
När föreningen har några aktiviteter, så delta gärna med hela familjen.
Ta del av den information som kommer från föreningen via hemsidan,
www.bknyhem.se
Ventilera gärna era åsikter med ledarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

© 2018: BK-Nyhem | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress